http://apteekkifi.com/aerius-ilman-reseptia/
Vennligst ikke skriv navn på butikker her. Legg dem inn på Trashwiki og link dit. Dette for å hindre at butikkeier ser at søpla deres snakkes om begynner å låse den inne.http://1apotekonline.com/kob-regenon/
Lever du av andres overskudd, eller er du bare nysgjerrig? Du er uansett hjertelig velkommen her! http://norgeapotek.eu/kamagra/
 • Kva syns folk om tiltaket frå næringslivet?

  http://www.nhomatogdrikke.no/format/
 • Det sto en del fornuftig på den siden. Hadde vært flott om adressen var format.no (tatt) eller noe sånt veldig enkelt så man kunne henvist til den når man snakker med folk om hvorfor man gjør som man gjør (dersom man er containergraver), hvor mye som kastes, hvordan det kan unngås etc
 • Det er et fantastisk prosjekt! Håper virkelig det kommer mye bra ut av det etterhvert!

  Kjekt å lett kunne henvise dit ja, Nicholas. Jeg har laget denne korte URLen: http://j.mp/matavfall (format var tatt).
 • Alle tiltak som kan føre til større oppmerksomhet om temaet er jo bra. Spesielt når det kan føre til en samtale på tvers av tilsynelatende motstridene interesser (miljøvern og økonomisk fortjeneste), og ikke minst når miljøverndepartementet (gjennom LOOP) og NHO er med, med sin makt.

  Når det er sagt så virker dette først og fremst som næringslivets prosjekt. Med det individuelle "du kan selv hjelpe til som forbruker"-perspektivet, som de mer eller mindre bevisst legger opp til her, mister de av syne et viktig poeng: at det må kollektiv handling til for å faktisk løse problemet, handling som vanskelig kan realiseres innenfor et markedsøkonomisk rammeverk, og som kanskje (å nei!) kan føre til økonomiske tap.

  Poenget mitt, for å sette det på spissen, er at det må veldig mye mer til enn at næringslivet effektiviseres og at folk begynner å spise opp alt de har på tallerkenen før vi har nådd målet om bærekraft. Noen av disse forandringene er det nok bare ikke mulig for NHO å formulere.

  Samtidig må jeg si at jeg er imponert. Det her åpner jo opp muligheter for veldig konkrete forandringer, veldig fort. Jeg tror jeg skal dra på den konferansen, hvis den ikke blir priset med kun politikere og firmasjefer i tankene ...
 • Ole said: kanskje (å nei!) kan føre til økonomiske tap.


  Dette (tap) kan faktisk være ganske ille siden verden er slik den er. Jeg ville heller sagt at man må være villig til å ikke strebe etter noe..store..større.. økonomiske gevinster.
 • Ja ja, misforstå meg rett. Det jeg snakker om er vel en eventuell avveining mellom abstrakt og kortsiktig økonomisk vinning (penger på noen få menneskers bankkontoer i morgen) og ekte vinning (at flere mennesker får grunnbehovene sine dekket, og dette på en mer bærekraftig måte).

  Jeg prøver vel bare å minne om at økonomisk vekst per definisjon er et delmål. Hvis mennesker (og eventuelt annet liv, hvis du er på den galeien) trives og blomstrer, igjen på en bærekraftig måte, så har vel ikke det økonomiske så mye å si (Jeg åpner alstå her for at det gode er noe annet enn en slags penger*levealder*utdanningsår-formel som kunne regne ut hvordan vi burde leve). Jeg ville blitt positivt overrasket hvis NHO og staten en dag gjorde en slik avveining og så begynte å planlegge for økonomisk tap. Jeg stoler i hvert fall ikke på at de skal komme på det helt av seg selv.

  Det her er jo store spørsmål, så håper det er greit at jeg ble litt filosofisk :)
 • Jeg burde nevne at Grønn Hverdag nord, som er engasjert i ForMat-prosjektet, er de som organiserer loppemarkedet jeg skal dele ut mat på. Jeg har vært og snakket med dem, og de er veldig hyggelige; tilbød seg å hjelpe til med informasjonsmateriell osv. så forskjellen i perspektiv kan lett overskrides :)
 • Jeg ble litt skuffet over ForMat, jeg følte de i så stor grad la ansvaret over på forbrukeren at det nærmest ble ansvarsfraskrivende, ettersom det er flere aktører enn forbrukeren i denne saken.
 • Jeg er veldig enig med deg haukbjørk! Med en sånn forbrukerholdning kan man tenke at "Jeg dumpster-diver/kjøper fairtrade etc, så jeg har mitt på det rene", men det betyr egentlig uendelig lite for problemene i verden hva man personlig kjøper eller ikke kjøper. Hvis man derimot skrur fra hverandre en Statoil-trailer hver dag og gjemmer delene, så påvirker man faktisk merkbart. Kanskje ikke så rart at et tiltak med NHO som samarbeidspartner ikke vil lede tankene våre dithen :D

  Derrick Jensen sier det bedre enn meg: http://youtu.be/uB3uomGshQI
 • Takk for supporten, Ole, jeg syns det er jævlig viktig å ikke tro for mye på dem og slappe av og godta at det er vår feil, vi er nødt til å fortsette å være i opposisjon. Jeg snakket med Tristram Stuart om dette og han var helt enig. Kjøpte det ikke han heller.

Velkommen!

For å engasjere deg på denne siden, klikk på en av disse knappene:

Sign In with OpenID