http://apteekkifi.com/aerius-ilman-reseptia/
http://seeds.fi/ Vennligst ikke skriv navn på butikker her. Legg dem inn på Trashwiki og link dit. Dette for å hindre at butikkeier ser at søpla deres snakkes om begynner å låse den inne.http://1apotekonline.com/kob-regenon/
Lever du av andres overskudd, eller er du bare nysgjerrig? Du er uansett hjertelig velkommen her! http://norgeapotek.eu/kamagra/
Velkommen til forumet!
 • Hei og velkommen!  Jeg er veldig glad for å endelig kunne lansere et forum for friganere i Norge, og enda mer glad for at akkurat du er her! :) Jeg vet ikke noe om hvor mange det er av oss, men jeg håper dette kan bli et møtested for de fleste av oss, hvor vi kan utveksle erfaringer, bytte ting, hjelpe hverandre (noen vet om et sted med mye bra, andre har bil, andre kan være med og bære, osv.), sosialisere, diskutere, og hva det måtte være!  Om du vil bytte eller gi bort noe i Byttehandel-kategorien av dette forumet er det fint om du nevner hva du har og hvor det er i tittelen på tråden du starter.  Start gjerne med å si hei i denne tråden, og ikke vær redd for å komme med forslag til både frigan.no og til dette forumet (men jeg er ikke god på koding, og har en del annet å gjøre, så om du vil hjelpe meg setter jeg stor pris på det!)  PS: Navnet på forumet kan endres. Kom veldig gjerne med forslag!
 • Heihei:) Jeg er en 18 år gammel jente fra sørlandet som har blitt veldig interessert i friganisme i det siste. Jeg er politisk aktiv, og generelt veldig samfunnsengasjert. Jeg er opptatt av miljøet, og vil prøve å gå fra å boikotte de verste selskapene til å begrense det totale innkjøpet så mye som mulig. Jeg er veldig interessert i å lære fra andres erfaringer o.l., og håper derfor det vil bli større engasjement på forumet:)
  Lotte
 • Hei Lotus91! Velkommen til forumet. Det er veldig bra å komme i kontakt med flere friganere! Jeg beklager at det har tatt tid å svare, men jeg har begynt å få senebetennelse, så jeg prøve å skrive mindre enn før. Dermed er det også ekstra viktig at andre blir aktive på forumet, så det er bra å ha deg her! Jeg så også at du skrev om friganisme på bloggen din og linket hit og til meg. Takk for det! :)
 • nå fikk jeg det til , men skal vi ta intervjue over denne nettsiden ? :- )
 • Emmae95: Kjempeflott! Velkommen til forumet. :)

  Ja. Bare start en ny tråd (oppe til venstre: Start en ny diskusjon) for intervjuet.
 • ok , her kommer spørsmålene :- )

  1.Hvor lenge har du levd som friganer ?
  2.Kjenner du flere som lever som deg ?
  3.Har du en bestemt ''plass'' der du leter etter andre folks ''søppel'' ?
  4.Kan du fortelle oss litt om deg og din livsstil ?

  :- )
 • Hei og hopp.
 • FL: Hei, hei! :)

  Emmae95: Jeg håper du har sett at jeg svarte på spørsmålene her: http://forum.frigan.no/discussion/9/intervju/
 • Bare et spørsmål: Hvordan kan jeg merke av noe på kartet? Jeg ville gjerne merke av hvor Maritabutikken ligger, men jeg får det ikke til.
 • Det var rart. Jeg testa nå, og det så ut til å gå helt bra. Bare klikk på Add a location til venstre for kartet, klikk på kartet der det du skal markere er, fyll ut informasjonen under kartet, og klikk Save.
 • Jeg fikk lagt til nå, men merket står ikke på riktig plass. Det flytter seg, så det blir ikke en helt korrekt anvisning.
 • Hei!

  Jeg er veldig interessert i det du holder på med, Børge!
  Jeg er ikke en friganer enda, men har veldig lyst :)
  En av grunnene til at jeg er her inne er for å lære mer.
 • Hei, Lille_My (fint nick! :)), velkommen! Veldig hyggelig at du joiner forumet og at du har lyst til å prøve deg som friganer. Husk at det ikke er alt eller ingenting: Du kan kikke litt i kontainere du går forbi (mye av det nå i disse vårrengjøringstider) og se litt i søpla bak matbutikker, uten å ta steget helt ut og bli friganer (med en gang). Håper du prøver deg snart! :) Kom i så fall gjerne og fortell om det i forumet. Det hadde vært interessant! :)
 • Takk :)
  Det er forresten en ting jeg lurer på, hva gjør du når du får gjester? Serverer du søppel? Og hva synes i så fall gjestene som det?
 • Lille_My: Det spørsmålet syns jeg trenger en egen tråd: http://forum.frigan.no/discussion/14/venner-pa-besok/ :)
 • 1.Jeg er ikke helt friganer ennå, men er veldig nysgjerrig og har testa ut litt.

  2.Jeg har bare møtt ei jente fra en av de baltiske statene som har gjort dette et år

  3. Jeg har lett hos Kiwi og Rema 1000 i min by, og ble forbløffa over hvor mye som kastes.

  4. Jeg er politisk aktiv, sitter i kommunestyret her, er 23 år, har en liten bedrift som er så liten at den fungerer som en sommerjobb. Jeg har et lite trehus uten strøm og innlagt vann litt utenfor byen der jeg kan bo når jeg ikke bor hos foreldrene mine. Denne vinteren tilbrakte jeg i Danmark - denne vinteren vil jeg bruke på å gjøre en innsats i Mosambik, men vurderer å haike ned dit og opp igjen for å gjøre miljøbelastningen mindre - og eventyret større. Leter etter inspirasjon, og vil finne friganere i Elverum og organisere oss slik at vi kan få til en avtale med Kiwi etc. der vi får maten deres direkte når de rydder den bort. Sparer mye tid på sånt. :) Har lyst til å komme i kontakt med andre friganere.
 • Miljøaktivist: Dette er veldig kult! Du må holde oss oppdatert!

  Wilikern: Flott du deler! Jeg har og funnet en splitter ny, flott jakke en gang. Fancy merke det også. Helt villt. Men hvordan fant du ut hvor mye jakka du fant er verdt? Jeg lurer på det samme med den jeg fant. Hadde vært fint å fått solgt den ikke alt for mye under butikk-pris. :)
 • Hei og hallo. Jeg er Ole. Jeg er ikke friganer, men blir nok det snart. Etter ett år med folkehøyskole og ett med frivillig arbeid i økolandsbyer, skal jeg nå for første gang i livet skaffe min egen mat :) bor i Tromsø.
 • Velkommen, Ole! Jeg lurer på hvordan det er å finne mat i Tromsø. Er det mange butikker som har åpne søppeldunker, tror du? Mange låser inne søpla si her i Oslo. Og så har jeg merket at det er omtrent umulig å finne brukbare grønnsaker om vinteren, fordi de fryser og blir ødelagt. Og i Tromsø varer vel vinteren litt lengre enn her i Oslo.
 • hehe, jeg har ikke sjekket ennå, men det er litt kaldere her enn i Skien i hvert fall (der jeg kommer fra). I Reykjavik finnes det i hvert fall et helt friganer-miljø, så jeg tror et par personer kan klare seg her i Tromsø :) I kveld blir første gang jeg drar aleine på "søppelshopping" eller hva man kaller det på norsk, så da finner jeg det vel ut.
 • Kult. Lykke til! Du må fortelle oss hvordan det gikk!
 • Nå sitter jeg på kjøkkenet imens en kilo lammekjøtt surrer i panna. En halv kilo til ligger på bordet, fordi det ikke fikk plass :) Jeg dro innom Spar rett før stengetid og fikk kjøttet fordi det uansett skulle kastes (Veldig positivt tegn!). Jeg steker det nå sånn at kjæresten min og hybelkameraten vår også skal tørre å spise det. Tenker jeg drar tilbake igjen og ser i søppelkassene når denne porsjonen er stekt. Det var hengelåser på noen søppelkassene, men jeg turte ikke å se så mye rundt siden det var folk på parkeringsplassen ...
 • Veldig bra! :) Dro du tilbake, hvordan gikk det i så fall? Og turte de å spise det?
 • Ja, de spiste det. De har til og med begynt å bli med på dumpster-diving selv :) Jeg dro tilbake, men torde ikke klatre opp i containeren, siden den lå litt kronglete til og femti meter fra en som holdt på å mekke bilen sin.

  Jeg har hatt mye større suksess etter at vi fikk ny leilighet litt sør for sentrum. Har skrevet litt om det i "Tromsø"-diskusjonen.
 • Hei :) Kjempebra forum Børge. Så kult at det finnes flere der ute som driver med denne sporten.
 • Heisann! Jeg lever ikke som friganer, men jeg har robbet en gjeng med bakerier for brød i et år nå og fryseren er alltid full av brød! I tillegg kikker vi oppi konteinere etter ting vi kan bruke. Men har ikke prøvd noe særlig dumpsterdiving utfor butikker enda dessverre. Vil gjerne ta en kaffe en gang du har tid, Børge, og tipse deg og dine om et par bra steder og kanskje høre fra deg om noen bra butikker som har åpne konteinere! Send meg gjerne mail på larsxchristian at gmail dot com så finner vi en tid!
 • Hei:) Jeg har snust på dette en stund og er mer eller mindre klar til å friganisere. Men jeg er ikke tøff nok til å begynne på egenhånd, så jeg lurer på om det finnes andre i Oslo som drar rundt sammen? Som jeg kanskje kunne være med?
  Veldig bra sted, dette.
  :)
 • Velkommen til forumet LarsChristian og Tea! Hyggelig! :)

  Jeg er utenlands noen måneder nå, så jeg håper dere finner noen andre å gå med (kanskje hverandre? :)), men når jeg er tilbake i Tigerstaden blir jeg gjerne med!
 • 1. Har mer eller mindre levd på utgått mat de siste 5 årene, mest på datogarantier, men også litt stuping.
  2. Har kompiser og familie som lever mye på utgått mat. Bla en bestemor som er fast kiwiraider :)
  3. Bodd lenge i Lofoten og fått mat fra bunnpris, bakere og henter frukt og grønt fast en gang i uka hos Coop. Ellers reiser jeg en del rundt og henter mat mens jeg er på veien.
  4. 25 år gammel, vokst opp på Hurum og i Tønsberg, men blitt forelsket i Lofoten og nord Norge. Prøver å være der så mye som mulig. Har en bil som kjører på planteolje som jeg får gratis fra gatekjøkken, og som jeg bor en del i. Jeg jobber med film, og er nå i Oslo for å klippe en dokumentarfilm. Filmen handler om meg og en kompis som har bodd i et hus bygget av drivved ute i en øde bukt nord for polarsirkelen. 9 måneder med gammel mat, fantastisk natur og surfing!

  Tenkte meg ut å hente mat nå og kom over dette forumet. Bra saker, gleder meg til å møte masse hyggelige folk!
 • 1. Jeg har aldri prøvd dette med dumpster diving, men jeg er nysgjerrig og har veldig lyst til!

  2. Ja, jeg kjenner noen som gjorde det i Tromsø

  3. Jeg kjenner ikke noe plass ennå

  4. Jeg er interessert i alternative living, men jeg har aldri vært så mye på det selv, he he.
 • Hey, iwegge, Jeg har hørt om deg! Jeg jobbet på Lofoten gårdsysteri nå i juni, og de fortalte om noen folk som hadde bygd seg hus av drivved og greier. Står det fortsatt?
 • Står der, åpent for alle! Skriv i gjesteboka og spis mat :) God utgått tørrfisk(!) der blant annet!
  Her kommer litt info om prosjektet etterhvert: http://www.facebook.com/nordforsola
 • Spennende iwegge! Jeg håper på å få sett filmen når den kommer; kanskje på STUFF i Tromsø?

  ante, bor du i Tromsø?
 • Jeg har slettet et innlegg her etter forespørsel. Det var visst noen som drev litt ugang.
 • Hei :) Jeg er lei av å krangle med butikkpersonale som nekter å gi meg utgåtte varer (selv når jeg tilbyr å betale litt for det!), så nå vil jeg gjerne dumpstre i Oslo! Må læres opp, og tar imot alle tips for området Sagene/StHanshaugen/Grünerløkka/Torshov.
  Har mulighet for å bruke bil.
 • Hei!
  Jeg er veldig nysgjerrig på friganisme, men har enda ikke dratt ut på dumpsterdiving. Bor i Trondheim og lurte på om det er noen som har tips om bra plasser?
 • Hei!
  Jeg er kunstner/musiker, pappa til to niåringer og opptatt av etisk/bærekraftig livstil. Friganisme er nytt for meg, men som hånd i hanske mht mine holdninger om rovdriftsamfunnets bruk og kast mentalitet. Med en mildt sagt presset økonomi blir det selvfølgelig enda mer interessant, rent personlig. Er etisk kjøttspiser (støtter ikke kjøttindustrien økonomisk, men er ikke vegetarianer), så dette er jo en flott måte å få tak i kjøtt uten å støtte industrien! Gleder meg til å engasjere meg i saken og på dette forumet! :-)
 • Hei JMJ, velkommen! :)

  Jeg har ikke vært borti uttrykket "etisk kjøttspiser" før, men det passer vel ganske godt på meg også. Jeg er dog ikke så flink som jeg burde. Jeg vil ikke være til bry og slikt, vet du, så når jeg er hjemme hos foreldrene mine eller slikt så spiser jeg kjøtt, selv om den er kjøpt. Jeg prøver i det minste å spise lite av kjøttet og mye mer av det andre, men jeg bør nok bli mindre omgjengelig på dette området snart… :)
 • Hei Børge! jeg synes det er kjempebra at du har tatt initiativ til en en norsk friganer-side og et eget forum. Men jeg vil bare si fra om at det kan være litt kronglete å komme seg inn på forumet fra forsida på frigan.no. Hadde vært bra med en link som er lett å se som går direkte til forumet.
 • Takk, Lukas!

  Ja, frigan.no er jo kriminelt dårlig sånn generelt sett! Jeg skal prøve å få på plass en bedre link ASAP, og så håper jeg å få fiksa opp hele nettsida snart. Om du vil være med å skrive noe, samle relevante linker, eller annet er det bare å sifra. :)
 • Fra Bergen. Heia gratislivet!
  Thanked by 1mermAIDS
 • Bor på Stord, lever på nav-penger. Noen som vet om steder her? Vet vi har noen butikker her, men er god avstand mellom de fleste.
 • Velkommen veganatomi og qenneth! :)

  Jeg kjenner dessverre ikke Stord, men du kan se om det står noe på trashwiki.org. Hvis ikke, så kan du jo legge det inn der når du finner noe. For om du bare leter er jeg sikker på at du vil finne! Lykke til, og fortell oss gjerne om det når du finner noe. :)
 • Jeg dro på mitt første raid ikveld. En god del grønnsaker pluss en hel pose med Børek!
 • Omnomnom! Børek er godt. Det er alltid en favoritt å finne! :) Velkommen til forumet!
 • har noen i bergen kanskje lyst/tid for å ta meg med når de søppeldykker? jeg har aldri gjørt det før og er litt redd for å gjøre noe galt. og ja, jeg vet at det høres idiotisk ut :D
 • Kor holder du til i Bergen då? Eg kan ta deg med vist du kan i Fana området, eller vist du har bil så kan me ta det kor som helst.
 • Tok mitt første (dobbel)stup i kveld, og ble gledelig overasket. Var litt hastig (nervøs) på første forsøk, og lot endel poteter og pianoyoghurt ligge igjen i søpla utenfor Kiwi. Senere angret jeg litt, og tok en tur til, men da var det vekk.:-) Det betyr at jeg ikke er alene på dette tettstedet om å bruke av overfloden. Jeg fikk mer enn nok av både krydderpølser, drikkeyoghurt, pålegg, karbonadedeig, god morgen yoghurt, fløte, ananas, lime, sitron og tomater, så nå har jeg mat for hele uka. Og det verste av alt er at ingenting var gått ut på dato, og ingenting var skadet. Kommer til å fortsette med dette.
  Kan forresten tilføye at min idealistiske motivasjon er å føre "regnskap" på det jeg sparer, og sende disse pengene til trengende barn og unge i andre steder av verden som ikke har det så godt som meg..:-)
  Thanked by 2børge supertora
 • Bor forresten nesten så sør i landet som man kan komme.. (der hvor amerika-festivalen holdes...

Velkommen!

For å engasjere deg på denne siden, klikk på en av disse knappene:

Sign In with OpenID

Tagged